Östgöta Blåsarsymfoniker

Östgöta Blåsarsymfoniker

Östgöta Blåsarsymfoniker är Östergötlands stolta musikresurs med anor från 1500-talet. Som en av landets ledande professionella blåsorkestrar har orkestern genom generationer bevarat och utvecklat sitt arv, för att idag vara en viktig spelare som når alla. Barn, unga, familjer och äldre möter kontinuerligt Östgöta Blåsarsymfoniker tack vare att orkestern har en bred folklig förankring och på grund av att man ständigt jobbar med att hitta nya vägar.

Musikerna i Östgöta Blåsarsymfoniker har också i sina anställningar att dela sin arbetstid i någon av de tre fasta ensemblerna, Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.

Östgöta Blåsarsymfoniker drivs av att hitta nya utmaningar, i samarbeten med olika dirigenter, solister och ensembler, allt för att skapa spännande beröringspunkter människor och kulturer emellan. Östgöta Blåsarsymfoniker vill att Crusellhallen – hemmaplanen – skall få bli en mötesplats för alla där musiken blir det gemensamma.

Christoffer Nobin  är sedan januari 2017 Östgöta Blåsarsymfonikers chefdirigent och från och med juli 2017 konstnärlig ledare.

Vi är oerhört glada över att ha Christoffer Nobin hos oss. Nobin kommer med sina breda kunskaper och med sin drivkraft få Östgöta Blåsarsymfoniker att ta nya viktiga steg framåt.

Musiker:

Tvärflöjt: Nina Sognell
Oboe: Blanca Sans Ballart
Klarinett: Dan Larsson (konsertmästare)
Niklas Hakegård
Hans Åkesson
Saxofon: Vakant
Fagott: Andreas From
Valthorn: Katarina Andersson
Erik Rapp
Trumpet: Jan-Åke Hermansson
Pelle Anelid
Mikael Wittwång
Trombon: Therese Hammarberg
Lars Hedlund
Bastrombon: Vakant
Tuba: Magnus Matthiessen
Kontrabas: Mats Bergström
Slagverk: Olle Bohm