Ostgotamusikens loga guldfärgad

Att skapa musik för film och TV – föreläsning med Frid & Frid

Tid: 6 december kl 18-20:30, varav föreläsning till ca kl 20. Därefter möjlighet att stanna på eftermingel med enkelt tilltugg (frukt, godis, bubbelvatten)
Plats: Cnema, Norrköping

Att skapa musik för film och TV – föreläsning med Frid & Frid

Träffa och lyssna på de prisbelönta och Guldbaggenominerade skaparna av musiken i filmer och dokumentärer som “Pleasure”, “Quick” och “Citizen Schein”.

Hur skriver man musik för film och TV? Hur ser den kreativa processen ut och hur får man in en fot i branschen? Den 6 december bjuder Film i Öst och Musiknod/Östgötamusiken in till inspirationsföreläsning med Karl och Pär Frid från produktionsstudion Frid & Frid i Stockholm.

Frid & Frid har skapat musik till såväl dramaproduktioner som dokumentärer och reklam och vann nyligen priset för “Best original score” till filmen “Pleasure” (2021) på International Sound and Film Music Festival. De har också Guldbaggenominerats för bästa originalmusik i dokumentären “Citizen Schein” (2017).

I sin föreläsning kommer de att visa filmklipp, spela upp musik samt illustrera och berätta om det kreativa arbetet med att skriva musik till rörlig bild. De berör också hur man knyter kontakter och presenterar sig som kompositör i filmbranschen, hur marknaden fungerar samt vilka strategier man kan ha om man som musiker är intresserad av att skriva filmmusik. 

Mer info: https://fridandfrid.com/

Arrangör: Film i öst och Musiknod/Östgötamusiken

Fritt inträde men föranmälan krävs på mail: event@musiknod.se 

Mer om Karl och Pär Frid:

Pär Frid har en bakgrund som klassisk kompositör, och arbetar gärna bortom den konventionella separationen av musikgenrer, konstformer och intellektuella uppgifter. Han studerade komposition vid Musikhögskolan i Göteborg, Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris samt IRCAM i Paris med fullt utlandsstipendium från Franska Staten och Kungliga Musikaliska Akademien. Pärs klassiska kompositioner har spelats över hela Europa och som filmkompositör har han tillsammans med sin bror skrivit musik till prisbelönta långfilmer och dramaserier, dokumentärer och reklamfilmer.

Pärs musikkatalog spänner över cirka 400 verk. Ett av hans verk – “Déjà vu, over and over again” – släppt på albumet “Unheard of again”, vann en Grammis 2010.

Karl Frid har studerat klassisk musik vid Royal College of Music i London med trombon som huvudinstrument, innan han gjorde en u-sväng och började studerade afrokubansk musik vid CNSEA i Havanna, Kuba. Han avslutade sina studier i afroamerikansk musik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan dess har han arbetat som frilansande musiker, kompositör, arrangör och producent på heltid. 

Han är medlem i den ansedda svenska salsagruppen Calle Real och i Platina Jazz, en svensk jazzgrupp som utför originalarrangemang av japansk animemusik. Under flera år var han även turnerande bandmedlem i den svenska jazz-electronica-duon Koop.


Datum

6 december 2022

Tid

18:00 - 20:30