Ostgotamusikens loga guldfärgad

Amanda Ginsburg


En Jazz matiné på Östergötlands Museum

Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.

Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar.

Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt”. Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen:

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Medverkande:
Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor

Datum: Lördagen 26/11 kl.15.00
Plats: Wallenbergsalen, Östergötlands Museum i Linköping
Dörrar öppnas: 14:30

Konserten arrangeras av Make The Scene i samarbete med Östgötamusiken, Musiknod, BILDA, Stångåstaden, Softtube och med stöd från Kulturrådet. 


BILJETTINFO

Biljetter säljs på Make The Scene (ticketco.events)

Priser:
Ordinarie 340:-
Pensionär 240:-
Student 240:-


Datum

26 november 2022

Tid

15:00
PRIS

Ordinarie 340:-
Pensionär 240:-
Student 240:-