blogg 4 maj

 

 

 

 

 

 

Denna vecka har två orkestrar blivit en. Våra kolleger i Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, som till vardags kallas Blåsarsymfonikerna och vår orkester Östgöta Blåsarsymfoniker, som till vardags kallas Blåsarsymfonikerna gör gemensam sak. Med dunder och brak hälsar vi våren välkommen med konserten Dubbelsymfonikerna. Solist Ivonne Fuchs, mezzosopran, som ersätter Olle Persson som brutit revbenen. Under veckan som passerat blev det en hel del mailande och telefonerande från våra kolleger i Stockholm som på kort tid lyckades hitta en fantastisk solist som kunde hoppa in. Bravo! Tack och bra jobbat. I skrivandes stund är det konsert i Stockholm och på söndag i Linköping, den sista i årets abonnemangsserie. När något avslutas tar oftast något nytt över, och för den som vill fortsätta att ha en given plats på våra konserter påbörjas nu försäljningen av abonnemang för säsongen 18/19. För 1 200 kr får man en rejäl dos av fantastisk musik.

I veckan har jag också varit på Svensk Scenkonsts branschdagar, ett tillfälle att höra vad som är på gång i branschen men också den årliga avstämningen där vi valde styrelse, fastställde handlingar med mera. Mingel och samtal med chefskolleger. På kvällens middag gjorde våra musiker Therese, Erik, Jan-Åke och Micke ett bejublat framträdande med Svensk Scenkonsts alldeles egna fanfar, ”Make a scene” av Molly Kien.

Under den gångna veckans repetitioner med våra två orkestrar har Cathrine Winnes stått på pulten, tidigare chefsdirigent för Östgöta Blåsarsymfoniker och ett kärt återbesök för många musiker och åhörare. Cathrine har bytt från Linköping till Stockholm och vad passar bättre än att hon leder det femtiomanna starka laget i Dubbelsymfonikerna.

På söndag kommer vår fantastiska vänförening att dela ut årets ungdomsstipendie som går till Mattias Nyström, en ung och lovande trombonist. Grattis Mattias och välkommen tillbaka som solist med oss i sommar. Vill man lära känna Mattias lite mer så är han med på peptalk kl 14.15 på söndag, dvs konsertens introduktion där även Cathrine Winnes och jag samtalar inför konserten.

Sköna maj till alla!

Peter Stolpestad, länsmusikchef