blogg 27 oktober

 

 

Nu har de sista anmälningarna ramlat in till årets Höstlovsorkester, en fin tradition där regionens unga musikanter får tillfälle att spela tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker. Höstlovsorkestern samlar i år cirka fyrtio taggade ungdomar som under några dagar kommer prova på livet i en proffsorkester. Hanna Ohlson Nordh är dirigent och på onsdag blir det offentlig konsert klockan 19.00 i Missionskyrkan Linköping.

Parallellt just nu gör Östgöta Brasskvintett fantastiska insatser i regionen med sitt uppdrag ”En dag på lägerskolan”, som fått god uppmärksamhet inte minst i media. Crusellkvintetten levererar ”Superhjältarna” och ”Hans och Greta” och Östgötabandet spelar ”Storbandslegender” och på landshövdingens middag. Fullt ös, åt alla håll.

De sista arrangemangen har nu ramlat in från arrangören Jorge Retamoza i Argentina och hyllorna är fyllda till bredden med tangomusik inför produktionen Tangarte, 9 november. Maestro Jonas Dominique vässar klorna, tangoensemblen Tangarte packar väskorna och dansarna laddar inför en helkväll. Först peptalk, offentligt samtal om konserten, sedan konsert. Allt avslutas med milonga, det vill säga dans, mat och mingel in på småtimmarna. Dessutom möjlighet att lära sig dansa tango. Christoffer Nobin, vår chefsdirigent, vad gör han? Jo, han står för maten! Just det, argentinsk mat som just nu provlagas och analyseras i detalj av Christoffer. Smarrigt lär det bli. Till maten underhåller Tangarte och hela konserthuset kommer snacka tango, lång tid framöver. Skaffa en biljett till konserten och glöm inte att gå på milongan också. Ett unikt tillfälle för dig som inte brukar höra oss. Som jag sa i tidningen för en tid sedan, trösklarna är borta.

I veckan som nu gått beslutade vi att anställa en ny grafisk designer. Han heter Daniel. Så småningom hoppas vi att Daniels insatser kommer sätta fin prägel på en del av det vi gör.

En god fortsättning på hösten och välkommen till alla i Höstlovsorkestern nästa vecka.

Peter Stolpestad, länsmusikchef