blogg 24 juni

Stockholm – Motala Årets säsong avslutade vi med en traditionell utflykt. Hela arbetsplatsen drog iväg, bort från vårt högkvarter i Linköping, ut i verkligheten. Första stopp, Mallbodens café, idylliskt placerad vid Göta Kanal. Det tveksamma vädret som inte riktigt ville bestämma sig påminde oss om att det alldeles snart är midsommar och semester för de flesta av medarbetarna. Sedan rullade vi vidare till Sveriges Rundradiomuseum i Motala. En trevlig guidad tur där vi fick lära oss allt om radiosändningarnas historia. Vi rundade av med en god lunch på Café Sjövik, med utsikt ut mot det stolta Vättern, för att sedan önska varandra en skön semester. Musikernas spelsäsong är nu över. Hängmatta, bad och umgänge med nära och kära är det som gäller. Jag konstaterar att det har spelats enormt många toner. Många mil har åkts och en stor mängd åhörare har applåderat och gett sina hurrarop för Östgötamusikens ensembler. Alla medarbetare är vardagshjältar som inte bara går till jobbet utan verkligen också i själ och hjärta engagerar sig för vårt uppdrag. Det är sannerligen imponerande.

Veckan som gick innehöll också två utomhuskonserter i Linköping där jag hade förmånen att få vara konferencier när Östgöta Blåsarsymfoniker gav konserter under ledning av den begåvade Emil Eliasson. Det lät bra, bitvis riktigt bra. Musik av Bernstein, Fucik, Ukkonen och Halvorsen, för att nämna några.

För somliga av oss återstår några arbetsdagar till där ett par avslutande manöver skall göras innan den nya programboken går i tryck. Några ytterligare mail skall skickas till artister som skall gästa oss och ett besök för min del hos våra kolleger i Jönköpings Sinfonietta ligger i agendan. Vi har glädjande nyligen beslutat, genom vår styrelse och med en regelrätt genomgång på samverkansmöte att anställa en person som vill jobba med vår marknadsföring. Så här skriver vi, för att locka till oss de som är intresserade:

Östgötamusiken söker dig som är en kreativ doer med känsla för marknadsföring. Du kommer att tillverka kataloger, annonser, affischer, broschyrer och konsertprogram samt sköta kontakten med media. Du kommer så småningom att bygga om vår hemsida, allt detta för att bättre synliggöra Östgötamusiken. Uppdraget motsvarar cirka 40 % och sker enligt överenskommelse. Är du intresserad? Skicka ett mail til ansokan@ostgotamusiken.se senast 2017-08-31. Berätta kort om dig själv, vad du kan och varför just du skall jobba hos oss.

Snart kommer annons och vi hoppas på att vi kan utöka vår administration med någon som känner sig manad att jobba i vår kreativa och spännande vardag.

Nu nästan tolv veckor på mitt nya jobb. Det känns bara roligare och roligare. Alldeles snart också semester. Skall bara hinna träffa ett par kommunalråd och också några hotellchefer med mera. Att vara länsmusikchef känns nästan bättre än jag trodde, mycket på grund av att man får syssla med allt möjligt. Jag menar verkligen allt möjligt.

Vi drar igång igen med full kraft i augusti. Håll utkik. En skön sommar till alla önskar vi!

Peter Stolpestad, länsmusikchef