Ostgotamusikens loga guldfärgad

Östgötamusiken söker Nationell projektledare/producent 100%

Scenkonst Öst AB söker

Nationell projektledare/producent 100%

till Östgötamusiken


Vilka är vi?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med Ung Scen Öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd där det ingår avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Östgötamusiken har ett regionalt uppdrag att erbjuda alla i Östergötland tillgång till levande musik med hög kvalitet på professionell nivå och verka brett inom flera genrer. Östgötamusiken har en bred folklig förankring i hela Östergötland och arbetar aktivt för att hitta nya utmaningar, i samarbeten med frilansartister, dirigenter, solister och ensembler. Hundratals konserter ges varje år i regionen. Vi har 17 anställda heltidsmusiker som är verksamma i Östgöta Blåsarsymfoniker och i ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en delad tjänst, det innebär att du kommer att arbeta som Nationell projektledare på del av tjänsten och även ha ett uppdrag i verksamheten som producent. Som Nationell projektledare har du tillsammans med konstnärlig chef för Östgötamusiken en nyckelroll i utvecklingen av ett Nationellt Blåsmusikcentrum i Linköping. I rollen ansvarar du för att hålla i kontakterna med olika aktörer i Sverige. Du initierar och producerar gemensamma aktiviteter exempelvis workshops, masterclass, konserter och konferenser. I arbetsuppgifterna ingår att samarbeta med en mängd olika aktörer såväl professionella som amatörer och med olika utbildningsverksamheter i hela landet. 

Som producent leder du olika projekt, främst offentliga produktioner på Östgötamusiken för Östgöta Blåsarsymfoniker samt till våra tre professionella kammarensembler. Du ansvarar för att alla interna funktioner samverkar, arbetar tätt tillsammans med Östgötamusikens Konstnärliga chef, administrativa kollegor och musiker. Som producent har du ekonomiskt ansvar för beslutade produktioner liksom övergripande ansvar för arrangemangens praktiska genomförande. 

Du kommunicerar med våra gästande musiker, dirigenter och samarbetspartners, arbetar med administration och planering av produktioner. I arbetet ingår ansvar för avtalsskrivning, turnéläggning, underlag för marknadsföring och trycksaker. Som Nationell projektledare/producent rapporterar du till Konstnärlig chef. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning inom produktion alternativt annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som producent inom musikverksamhet.  I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Vi förutsätter att du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du en social och kreativ person, är bra på att samarbeta med andra och tycker om att arbeta i projektform. Du har förmåga att se saker ur ett helikopterperspektiv men värnar också om de små och viktiga detaljerna. 

Önskvärda och meriterande kvalifikationer:

  • Erfarenhet av att ta fram och utveckla programinnehåll till konserter och/eller kulturarrangemang
  • Erfarenhet av orkesterproduktion och/eller projektledning
  • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomi

Har du ett brett nationellt nätverk är det ett plus.

Övrig information: 

Anställningsform: Avtalad visstidsanställning på 2 år som inleds med en provanställning på 3 månader med möjlighet till tillsvidare på del av tjänst. 

Omfattning: Heltid, 100%. Kvälls- och helgarbete förekommer

Tillträde: 1 november eller enligt överenskommelse

Placering: Linköping

För frågor om tjänsten:

Maria Eklund, Konstnärlig chef
maria.eklund@ostgotamusiken.se
076 – 569 99 31

Charlotte Träff, HR-chef
charlotte.traff@scenkonstost.se
0704 – 36 11 76

Fackliga kontaktperson

Andreas From, SYMF
andreas.from@ostgotamusiken.se
070 – 697 62 27

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till jobb@ostgotamusiken.se. Skriv ”Nationell projektledare/producent” i ämnesraden på mejlet.

Senast den 20 september vill vi ha din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.