Vänföreningens ungdomsstipendiat 2020 utsedd!

Vänföreningen delar år 2020 ut ungdomsstipendiet för åttonde året i rad och stipendiesumman är i år 10 000 kronor. 

Mottagare av Vänföreningens ungdomsstipendium 2020 är en ung lovande flöjtist, Elin Körnich från Norrköping. 

Elin har blivit utsedd av stipendiekommitténs jury efter ansökan och audition, där hon tävlat med flertalet andra ungdomar inom symfonisk blåsmusik. 
Stipendiekommitténs jury 2020 har bestått av ordföranden i Vänföreningen Lennart Johansson, styrelseledamot Gerd C Björklund och Lars Sehlstedt samt Therese Hammarberg och Hans Åkesson, professionella musiker i Östgöta Blåsarsymfoniker. 

Så här lyder juryns motivering: 
Elin Körnich! 
Du tilldelas Vänföreningens till Östgöta Blåsarsymfoniker Ungdomsstipendium för ditt musikaliskt mogna musicerande, din stilenliga frasering och goda teknik. 
Du spelar med en självklar övertygelse och får det svåra att låta enkelt och naturligt. Vi hoppas att detta stipendium ska hjälpa dig på vägen i din utbildning och vi ser fram mot att följa dig i framtiden och önskar dig all lycka med ditt musicerande. 

En liten presentation av Elin, med hennes egna ord: 
Musik har alltid varit en del av mitt liv. Jag började med gitarr när jag var sex år, sedan sånglektioner och en hel del piano. Vid 13 års ålder upptäckte jag mammas gamla tvärflöjt och fastnade direkt. 
Jag började ta lektioner men riktigt allvar blev det inte förrän jag fick en lärare i Norrköpings Symfoniorkester, Teodor Tirlea. Då tog mitt övande och ambition fart och nu är mitt närmsta mål att studera musik i Tyskland. Mitt drömjobb är att få spela professionellt i en stor symfoniorkester. 
Jag har gått i Hagaskolans musikklasser och på De Geer Gymnasiets musikprogram i Norrköping. Jag har spelat i NUSO (Norrköpings Ungdomssymfoniorkester) i 5 år, de sista 3 åren som första och Soloflöjtist. Jag har även spelat i Sportlovsorkestern i Norrköping i 4 år samt i Höstlovsorkestern i Linköping i 2 år. Jag har deltagit i Polstjärnekursen 2018/19. År 2016 och 2019 tog jag emot Unga Begåvningar Stipendiet i Östergötland. Just nu är jag en del av VÄGUS (Västra Götalands Ungdomssymfoniker). Mitt gymnasieprojekt framförde jag med Norrköpings Symfoniorkester ”Bortom Horisonten” som bestod av fem skolföreställningar och en familjeföreställning.