Peter Wilgotsson – ny länsmusikchef på Östgötamusiken

Peter Wilgotsson kommer att tillträda tjänsten som ny länsmusikchef på Östgötamusiken i början av 2020.

Peter Wilgotsson har gedigen erfarenhet av regional musikverksamhet då han har varit verksam som musiker, producent och verksamhetschef inom Musik i Syd i drygt tjugo år. Han har inte bara verkat regionalt utan också nationellt och internationellt och på så sätt skapat förutsättningar för nätverk och exponering av svenska musiker och tonsättare. Peter Wilgotsson har själv en bakgrund som blåsmusiker i olika sammanhang och genrer såsom jazz, klassisk musik och samtida konstmusik. Genom åren har han haft ett nära samarbete med tonsättare och uruppfört ett stort antal verk runt om i världen.

‒ Med stor glädje, inspiration och förväntan ser jag fram emot att arbeta tillsammans med Östgötamusiken. Länsmusiken utgör en bred och viktig verksamhet, kanske rent av den viktigaste musikinstitutionsformen i vårt land som verkligen innebär att kultur och i synnerhet musik når varje medborgare, från de yngsta till äldsta, säger Peter Wilgotsson.

‒ Peters bakgrund är mycket värdefull för att Östgötamusiken ska fortsätta att utvecklas som en modern och angelägen kulturverksamhet för alla i regionen. Vi hälsar Peter Wilgotsson varmt välkommen till oss och ser fram emot en spännande och kreativ resa tillsammans med honom, säger Friederike Gerlach, styrelseordförande och t f länsmusikchef.

Östgötamusiken har 17 fast anställda musiker som delar sin tid mellan orkestern Östgöta Blåsarsymfoniker och de tre mindre ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet, vilka varje år ger hundratals konserter runt om i hela regionen.

Kontakt:

Friederike Gerlach, ordf.: 073-528 85 77, friederike.gerlach@ostgotamusiken.se

Peter Wilgotsson: 070-858 58 00,  info@wilgotsson.se

Foto: Fredrik Persson