2019-09-21 15:00

Konstpaus: Svenska Jazzsviter

Lördag 21 september kl 15.00, Studion
(Linköping Konsert & Kongress)

Östgötabandet

Östgötabandet har i många år målmedvetet satsat på att utveckla sig inom jazzgenren, bland annat genom att beställa ny musik skriven speciellt för ensemblen.

På denna konsert framförs följande verk: Ann-Sofi Söderqvist skrev 2013 In a Gilian mode. Detta verk är inspirerat av kompositören och arrangören Gil Evans sätt att skriva. När vi beställde en svit av Georg Riedel 2016 fick vi mycket mer musik än så. Inspirationen infann sig hos kompositören och det resulterade i ett fullängdsalbum ur vilket vi spelar ett urval av låtar. What if från 2001 av Örjan Fahlström var vår första beställning. Han fick helt fria händer och det resulterade i ett mycket speciellt verk. Man kan säga att det är en blandning av konstmusik och jazz och det ingår även inspelade inslag som smälter ihop med livemusiken.

Vi gläds mycket åt att kunna bjuda på ett intressant och omväxlande program med musik som är specialskriven för Östgötabandet.

Köp biljett här!

Biljettpriser:

Ordinarie pris 150:-
Pensionär/Medlem i Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker 100:-
Ungdomar (<25 år) Fri entré

Biljetter säljs på plats en timme innan konsert, eller boka biljett i förväg på tel 013-190 00 00, www.konsertkongress.se eller ticketmaster.se