2019-10-05 15:00

Konstpaus: Mellan två krig

Lördag 5 oktober kl 15.00, Studion (Linköping Konsert & Kongress)

Crusellkvintetten
En av de mest dramatiska och omvälvande perioderna i Europa tog sin början för precis 100 år sedan. Det första världskriget var till ända. Lycka, frihet och framtidstro var nyckelord. Kulturyttringarna var nya, djärva och utåtriktade. Efter en tid kom dock den stora börskraschen och depressionen var ett faktum. Mörka politiska krafter fick vind i seglen. För fascister och nazister var ett avantgardistiskt kulturliv inget att eftersträva. Musiker och konstnärer fick rätta sig i ledet, annars riskerade man till och med livet. Europa gick mot ett nytt världskrig.

Crusellkvintetten presenterar kammarmusik från denna omvälvande tid och passar dessutom på att porträttera några av tonsättarna som verkade då. Vi får möta storheter som Paul Hindemith, Arnold Schönberg, Grażyna Bacewicz, och Charlie Chaplin. Konst och musik föds och utvecklas i sin egen tid, som speglingar av människoliv eller som motvikt till politik och populism.

Köp biljett här!

Biljettpriser:
Ordinarie pris 150:- 
Pensionär/Medlem i Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker 100:- 
Ungdomar (<25 år) Fri entré

Biljetter säljs på plats en timme innan konsert, eller boka biljett i förväg på tel 013-190 00 00, www.konsertkongress.se eller ticketmaster.se