2020-05-10 15:00

Crusellserien: Z i våra hjärtan

Foto: ROLF WINQVIST, ATELJÉ UGGLA

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent och arrangör: Mats Hålling
Solister: Rigmor Gustafsson, Isabella Lundgren

Söndag den 10 maj 2020 kl. 15:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Hyllningskonsert till Monica Zetterlund

Konsertintroduktion kl 14.30

Ur programmet:
Underbart är kort
Den sista jäntan
Come rain or come shine
Att angöra en brygga, med flera…

MATS HÅLLING har studerat trumpet vid Musikhögskolan i Malmö och jazzkomposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag är han en betydande arrangör, kompositör och dirigent som samarbetar med artister, storband och orkestrar i Sverige och internationellt. Hållings arrangemang har belönats med Orkesterjournalens Gyllene skiva två gånger och nominerats till en Grammis för årets bästa jazzinspelning.

RIGMOR GUSTAFSSON är sångerskan som tog steget från Värmlands skogar till New Yorks asfaltshetta för att sedan slå ned bopålarna i Stockholm och ta sig an Europa. Hennes tio skivor i eget namn visar alla på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Sveriges och Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Hon har bland mycket annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten.

ISABELLA LUNDGREN växte upp i Karlstad. Hon flyttade som artonåring till New York, där hon åren 2006–10 studerade vid New York University och uppträdde med bland andra Gavin DeGraw, Moby och Woody Allens bandledare Eddy Davis. Hon återvände till Sverige 2010 och påbörjade studier till präst vid Teologiska Högskolan i Stockholm. Hon sjunger i bandet Isabella Lundgren & Carl Bagge Trio och har flera gånger nämnts som en av Sveriges starkaste jazzvokalister.

____________________________________________________________________

Köp biljett: www.ticketmaster.se

Biljettpriser enstaka konserter:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. 
Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.