2019-12-05 19:00

Crusellserien: Requiem

LANDSKAP Foto: JONAS LUNDGREN, SOFIA NIKLASSON Foto: FIALISA.STUDIO,
MARTIN VANBERG Foto: MICHAEL ERIKSSON, IVONNE FUCHS Foto: DIETMAR SPOLERT,
LARS ARVIDSON Foto: MIKAEL ALMEHAG

Östgöta Blåsarsymfoniker
Musiker ur Norrköpings Symfoniorkester
Dirigent: Christoffer Nobin
Solister: Sofia Niklasson, sopran, Ivonne Fuchs, mezzosopran, Martin Vanberg, tenor, Lars Arvidson, bas
Kör: Mikaeli Kammarkör, körinstudering: Anders Eby

Konserten sker i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester. 

Torsdag den 5 december 2019 kl. 19:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Konsertintroduktion kl 18.30
Konserten slutar cirka 21.10

Program
W. A. Mozart Ave verum corpus
Johannes Brahms
Begräbnisgesang
Igor Stravinskij
Pulcinella
W. A. Mozart
Requiem

MIKAELI KAMMARKÖR bildades 1970 av Anders Eby, som sedan starten varit körens dirigent och konstnärlige ledare. Det musikaliska målet har alltid varit att pröva det som känns musikaliskt spännande, vilket har gjort körens verksamhetsfält brett. Repertoaren är till lika delar profan och sakral och omfattar såväl de stora verken för kör och orkester som musikdramatiska verk, folkmusik och svensk körlyrik.

SOFIA NIKLASSON har studerat piano och sång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Det är barockmusik och nutida musik som ligger henne varmast om hjärtat. Hon är ofta anlitad som solist vid framförandet av de stora kyrkomusikaliska verken, såsom Mozarts Requiem, Bachs Juloratorium och Händels Messias, men också vid nyskrivna verk, som t.ex. våren 2014, då Sven-David Sandströms Matteuspassion uruppfördes i Berliner Philharmonie.

IVONNE FUCHS – Den tysk-svenska mezzosopranen är en efterfrågad artist på den internationella opera- och konsertscenen. Fuchs har de senaste säsongerna gjort rollen både som Amastre och Xerxes i Xerxes på Artipelag under ledning av Jean-Christophe Spinosi. Som konsertsångerska har Fuchs framträtt i Japan, USA och på snart sagt alla viktiga konsertscener i Europa.

MARTIN VANBERG – Barocktenoren som framträtt med de stora europeiska barockorkestrarna. Han har haft ledande roller på Innsbrucker Festwochen och Drottningholms Slottsteater och som Lysander i
En midsommarnattsdröm på Läckö samt som Almaviva i Barberaren i Sevilla på Göteborgsoperan.

LARS ARVIDSON – utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. På Kungliga Operan i Stockholm har han framträtt i bl.a. Prokofjevs Brinnande ängeln, i Gefors Christina samt i titelrollen i Figaros bröllop. Arvidson har framträtt med alla de stora symfoniorkestrarna i landet.

____________________________________________________________________

Köp biljett: www.ticketmaster.se

Biljettpriser:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. 
Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.