2020-02-13 19:00

Crusellserien: Klarinettmagi

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Andreas Hanson
Solister: Magnus Holmander, klarinett, Jessica Elevant, sopran

Torsdag den 13 februari 2020 kl. 19:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Konsertintroduktion kl 18.30

Program
Jean Sibelius Preludio
Jean Sibelius
Var det en dröm?
Jean Sibelius
Svarta rosor
Rolf Martinsson
Concerto Fantastique
Anders Hillborg
Hyper Exit
Giuseppi Verdi
Ave Maria ur Otello
Giuseppi Verdi/
Luigi Bassi Rigolettofantasi
Ludwig van Beethoven
Egmont

MAGNUS HOLMANDER – Sveriges nya klarinettstjärna, besöker Östgöta Blåsarsymfoniker på sin konsertresa mellan London, Paris, Barcelona och Amsterdam. ”Hans blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och klangfulla djup gjorde honom till en självklar vinnare” menade juryn till Blåsmusikpriset 2019 efter att Magnus Holmander gått segrande ur tävlingen. Magnus avslutade masterutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan 2017. Han har medverkat som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts föreställningar Dollhouse och Genesis.
Under säsongen 2019–20 kommer Magnus Holmander att vara Sveriges representant som Rising Star med 21 konserter runt om i Europa.

ANDREAS HANSON är utbildad både som trumpetare och dirigent. Endast tjugo år gammal anställdes han som solotrumpetare i Stockholms  Blåsarsymfoniker och under hösten samma år studerade han trumpetspel i New York för Philip Smith, som är solotrumpetare i New York Philharmonic. Han har fått Kungliga Musikaliska Akademiens stora utlandsstipendium två gånger och 1999 erhöll han Crusellstipendiet för unga svenska dirigenter. Sedan september 2018 är Andreas Hanson musikdirektör vid Arméns musikkår.

JESSICA ELEVANT är från Stockholm, har studerat i Linköping och spås få en lysande karriär som operasångerska. Hon började studera solosång sommaren 2016 och redan i september 2018 vann hon förstapriset och publikens pris i ”Wagnerstimmen” i Karlsruhe.

____________________________________________________________________

Köp biljett: www.ticketmaster.se

Biljettpriser enstaka konserter:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. 
Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.