2020-01-05 18:00

Crusellserien: Galakonsert

LOA FALKMAN Foto: MATTIAS BARDA, EMMI CHRISTENSSON Foto: PER KRISTIANSEN ANDERS BERGLUND Foto: MICAEL ENGSTRÖM, FYRVERKERIER Foto: WILMA LUNDGREN

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Anders Berglund
Solist och konferencier: Loa Falkman
Solist: Emmi Christensson

Söndag den 5 januari 2020 kl. 18:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Trettondagsaftonskonsert

Välkommen till storslagen Galakonsert på Trettondagsafton! Tillsammans med våra gäster Loa Falkman, Emmi Christensson och Anders Berglund bjuder vi på det mesta av det bästa ur musikal, opera och orkestermusik.

ANDERS BERGLUND – en av Sveriges mest kända musikprofiler. Han är arrangör, kompositör, dirigent, musiker och producent med en karriär från varandes ”popidol” i Blue Swede via Melodifestivaler, Så ska det låta, mängder av TV-program, krogshower, musikaler, film och teatermusik till skivproduktioner samt otaliga dirigentuppdrag med Sveriges ledande orkestrar.

LOA FALKMAN – en av våra främsta operasångare som efter studier på Operahögskolan i Stockholm debuterade på Kungliga Operan 1973 som Ferdinand i Tintomara. Han har på samma scen gjort flera av de stora barytonrollerna bl.a. som Papageno i Trollflöjten, titelrollen i Don Giovanni, Figaro i Barberaren i Sevilla och titelrollen i Eugen Onegin. Sitt internationella genombrott fick Falkman i Paris som Escamillo i Carmen. Han har varit engagerad i stora roller vid flera europeiska operahus genom åren.

EMMI CHRISTENSSON inledde sin musikaliska resa genom att utbilda sig vid Bjärnum Musikteaterskola och Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Under sin framgångsrika karriär har Emmi gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music och flera uppsättningar av Les Misérables i såväl Sverige som Norge. I september 2014 debuterade hon på West End i London i rollen som Christine i The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre, en roll hon också spelade mot Peter Jöback på Cirkus 2016 i den svenska uppsättningen av Fantomen på Operan.

DANS, MAT & MINGEL efter konsertern.
Boka en galatallrik till denna festliga helkväll på tel 013-190 00 00

____________________________________________________________________

KONSERTEN ÄR SLUTSÅLD! Välkommen åter nästa år!

Köp biljett: www.ticketmaster.se

Biljettpriser enstaka konserter:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. 
Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.