2019-11-07 19:00

Crusellserien: Flöjt hela Dan

Foto: PER ELLSTRÖM

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Anna-Maria Helsing
Solister: Dan Laurin, blockflöjt, Anna Christensson, piano

Torsdag den 7 november 2019 kl. 19:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Dirigentstipendieutdelning under kvällen.

Konsertintroduktion kl 18.30

Program
Sampo Kasurinen Uvertyr
Ann-Sofi Söderqvist Quest
Ingvar Karkoff Konsert för blockflöjt och blåsorkester
Claude Debussy Prélude à l’après-midi d’un faune
Jean Françaix Hommage à l’ami Papageno
Maurice Ravel Bolero

DAN LAURIN – en av vår tids mest omtalade blockflöjtister. Hans utpräglade klangmedvetenhet och scennärvaro har gjort honom berömd över hela världen. Dan har som interpret och skivartist med mer än 35 skivor i diskografin vunnit ett stort antal priser och utmärkelser, bland annat en Grammis. Han har en rikhaltig repertoar som sträcker sig från medeltida danser med balkaninspirerad improvisation via högbarockens finlir och finess fram till dagens krävande intellektuella musik mellan frijazz och komponerad konstmusik. Med mod och stor integritet har Dan hävdat sitt instruments klangliga möjligheter och hans nyanserade uttryck och utmanande spelstil har inspirerat dagens kompositörer att skriva musik för honom.

ANNA-MARIA HELSING – en av Finlands främsta dirigenter och har dirigerat alla större orkestrar I Finland och Sverige. Hon har också dirigerat Philharmonia Orchestra, Islands Symfoniorkester, Den Kongelige Opera i Köpenhamn, Kringkastingsorkestret i Oslo och många fler. Anna-Maria Helsing debuterade vid Finlands Nationalopera med Kaija Saariahos Adriana Mater år 2008. Hon har lett en rad uruppföranden, nu senast Momo vid Den Kongelige Opera och Magnus-Maria av Karólína Eiríksdóttir under en turné i Skandinavien. Hon har också dirigerat etablerade operor av tonsättare som Mozart, Cimarosa, Puccini, Mascagni, Madetoja och Bernstein, bland annat vid Tammerfors Opera och Operafest-spelen i Nyslott. År 2011 blev Anna-Maria Helsing den första dirigenten som tilldelades Louis Spohr-medaljen i Seesen, Tyskland.

ANNA CHRISTENSSON har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som en av de främsta svenska pianisterna i sin generation. Hon har framträtt i samtliga nordiska och baltiska länder, men även vid de stora konserthusen i Europa, Ryssland och USA. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat första pris i Pianopedagogförbundets tävling 2002, Kungliga Musikaliska Akademiens maximala stipendiebelopp samt andra pris i Solistpriset 2010.

____________________________________________________________________

Boka abonnemang, ring: 013-190 00 00 

Abonnemang:
Ordinarie 1295:-
Pensionär eller medlem 1195:-
Studerande 595:-

Abonnemang säljs 28/4 – 7/11. 
(Abonnenter bosatta utanför Linköpings kommun erhåller 20% rabatt på ovanstående priser). 

Köp biljett: www.ticketmaster.se

Biljettpriser enstaka konserter:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats.
Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.