2018-11-25 16:30

Crusell i Linköping – Susanna Stern

Susanna Stern

Söndag 25 november kl. 16:30, Wallenbergsalen Östergötlands Museum

2018 är ett jubileumsår, det är tvåhundra år sedan en av sin tids stora musikpersonligheter gjorde Linköping till sin stad. Musikern och kompositören Bernhard Henrik Crusell började arbeta i Linköping 1818 och kom att förbli staden trogen fram till sin död 1838.

Det som bjuds är ett porträtt av Crusell i ord och ton. Det blir specialskrivna bearbetningar av sånger och opera-arior samt  originalverk, framförda av åtta musiker med Linköpingsanknytning och vår egen opera-stjärna, sopranen Susanna Stern. Detta kompletteras med en gedigen muntlig framställning av Crusells liv, verk och gärning i Linköping.

Ett tillfälle för musikintresserade och historieintresserade att stifta bekantskap med en av vår stads klassiska kulturpersonligheter.

Konserten ges i samverkan med Östgötamusiken och Östergötlands Museum samt med stöd av Kultur- och fritidsnämnden i Linköpings kommun, Statens kulturråd, Sensus Studieförbund och Scandic Frimurarehotell i Linköping.

Läs mer på: www.linkopingkammarmusik.se

Biljettpriser:
Ordinarie 200:-
Medlemmar 140:-
Ungdom (under 25 år) fri entré

Biljetter säljs vid entrén en timme före konserten. Kontant betalning eller swish.