Anders Jalkéus – ny chef på Östgötamusiken

Nu är det klart att Anders Jalkéus blir ny länsmusikchef på Östgötamusiken, han kommer att tillträda sin tjänst i början av 2019.

Anders Jalkéus är i grunden sångare, utbildad i såväl klassisk sång som jazzsång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är mest känd för den breda publiken för hans 30-åriga karriär med sånggruppen The Real Group. Han har jobbat med instrumentalensembler, storband och symfoniorkestrar i Sverige, Norden och runt om i Europa och världen. Anders Jalkéus kommer närmast från ett uppdrag som kulturskolechef i Haninge utanför Stockholm.

Friederike Gerlach, tillförordnad länsmusikchef på Östgötamusiken, om rekryteringen:

– Vi är väldigt glada att ha lyckats med rekryteringen av Anders Jalkéus, som har lång erfarenhet som professionell musiker och ledare. Vi ser fram emot att Anders Jalkéus tillsammans med våra musiker och personal på Östgötamusiken kommer att utveckla musiklivet i regionen.

Östgötamusiken har 17 fast anställda musiker som delar sin tid mellan orkestern Östgöta Blåsarsymfoniker och de tre mindre ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet, vilka varje år ger hundratals konserter runt om i hela regionen.

Den tidigare länsmusikchefen Peter Stolpestad omkom i en bilolycka i slutet av maj. Sedan dess har Friederike Gerlach varit tillförordnad länsmusikchef och Staffan Mårtensson tillförordnad orkesterproducent för Östgöta Blåsarsymfoniker.

Kontakt:
Friederike Gerlach, ordförande Östgötamusiken: 073-528 85 77