2018-11-24 14:00

Konstpaus: Historielyssnarna

Crusellkvintetten & Göran Tagesson                                                             Foto: Ulla-Carin Ekblom

Lördag 24 november kl. 14.00 (Obs! tiden!), Studion, Linköping Konsert & Kongress 

Crusellkvintetten beger sig ut på en musikalisk och historisk rundtur i Linköping med omnejd. Tillsammans med Göran Tagesson, docent i historisk arkeologi, letar vi oss fram till hur musiken upplevdes och användes förr i tiden. Med utgångspunkt i några  människoöden från 1700-talet och 1800-talets början ställer vi oss frågor som: Lyssnade man på musik? Var spelades musik? Hur fick man tag på den tidens ”hits”? Fanns musiken bland både fattiga och rika? Genom ett antal personligheter som fanns i Linköping under denna tid söker vi svaren. Det blir en konsert fylld med vacker musik och spännande berättelser. Välkommen alla historielyssnare!

 

Priser
Ordinarie: 150:-
Pensionär/medlem i Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker: 100:-
Ungdomar upp till 25 år: Fri entré.

Lösbiljetter säljs av Linköping Konsert & Kongress, 013-190 00 00,
www.konsertkongress.se samt Linköpings Turistbyrå.
Biljetter säljs på plats en timme innan konsert.