2019-03-21 19:00

Crusellserien: Guldas cellokonsert


Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Emil Eliasson
Solist: Tanja Tetzlaff
Konsertintroduktion kl. 18.30

Torsdagen den 21 mars 2019 kl. 19:00, Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Den tyska cellisten Tanja Tetzlaff kommer till Linköping för att framföra Friedrich Guldas Konsert för cello och blåsare, ett verk som med sina fem satser innehåller en halsbrytande blandning av klassiskt cellospel, jazz och pop där solisten också likt en rockgitarrist improviserar sig fram.

Vid sidan av sin solokarriär är Tanja Tetzlaff en hängiven kammarmusiker. Hennes stråkkvartett, Tetzlaff Quartet, har framträtt i Carnegie Hall och på Europas främsta scener. Som solist är hon efterfrågad över hela världen. Hon har en ovanligt stor repertoar som omspänner klassiker från Bach och Schumann till modernismens mästare från 1900-talet och nyskrivna verk.

Boka biljetter, ring: 013-190 00 00.
eller via nätet på www.konsertkongress.se

Biljettpriser:
Ordinarie 275:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 240:-
Studerande 150:-

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.

 

 

Foto: Giorgia Bertazzi