2018-01-25 19:00

Tilsammans: Östgöta Blåsarsymfoniker, Norrköpings Symfoniorkester

Östgöta Blåsarsymfoniker &
Norrköpings Symfoniorkester
Dirigent: Per-Otto Johansson

Torsdagen den 25 januari kl. 19:00
De Geerhallen, Norrköping

För den här konsertens klangliga överdåd behövs fler blåsare än SON till vardags disponerar. Härligt då att få samarbeta med musikerna i Östgöta Blåsarsymfoniker. Vi får höra Coplands musikaliska vykort från Mexico City, inspirerat av folkteman kopplade till den på 1930-talet populära danssalongen Salon México. Därnäst uruppförs ett stycke av Anna-Lena Laurin, en tonsättare och pianist som ägnar sig mycket åt jazzmusik.

Adams Harmonielehre inspirerades av en dröm: en tankbåt stävade ut ur San Francisco Bay när plötsligt en raket sköts upp
i himlen. Detta verk av minimalisten Adams överraskade publiken vid uruppförandet 1985, med melodier, romantik och vackra klanger. Att uppkalla verket efter Schönbergs hatade Harmonilehre från 1911 är snarast en glimt i ögonvrån.

(Texten hämtad från SONs hemsida)

Köp biljett